Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 07:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/annika-strandhall-om-ipcc-rapporten-var-politik-racker-en-bit-pa-vagen/

VETENSKAP

Annika Strandhäll om IPCC-rapporten: ”Vår politik räcker en bit på vägen”

Annika Strandhäll.
Foto: Lars Schröder/TT

Miljö- och klimatminister Annika Strandhäll (S) ser allvarligt på rapporten från FN:s klimatpanel IPCC. Men trots att Sverige bara når halvvägs till klimatmål som i sig är otillräckliga – och missar 15 av 16 miljömål – är hon stolt över regeringens politik.

– På de här 7-8 åren har vi gjort en enorm förflyttning i det sätt vi satsar på klimat och miljö, säger hon till DN på telefon från Nairobi, där hon deltar i FN:s miljöförsamling UNEA.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.