Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/dn-avslojar-forslag-kan-gora-svensk-klimatpolitik-varldsledande-riskerar-att-falla-i-politisk-strid/

VETENSKAP

DN avslöjar: Förslag kan göra svensk klimatpolitik världsledande – riskerar att falla i politisk strid

Utsläpp från bland annat utrikesflyg har kallats för en ”blind fläck” i klimatarbetet.
Foto: Alexander Mahmoud

Ett av januaripartiernas kraftfullaste klimatlöften – om införandet av mål för så kallade konsumtionsbaserade utsläpp – riskerar att falla, erfar DN. DN har tagit del av ett utkast till överenskommelse med flera skarpa förslag, bland annat med nollutsläpp till 2050 och en progressiv skatt på utrikesflyg, som har orsakat stor turbulens i miljömålsberedningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.