Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/dn-granskar-sa-nara-var-varlden-ett-fiasko-i-glasgow/

VETENSKAP

DN granskar: Så nära var världen ett fiasko i Glasgow

Alok Sharma, ordförande för klimatmötet COP26, vänder ned blicken, men hela världen hinner se att han kämpar med tårarna.
Alok Sharma, ordförande för klimatmötet COP26, vänder ned blicken, men hela världen hinner se att han kämpar med tårarna. Foto: Christoph Soeder/TT

Mitt under klimatförhandlingarnas slutskede drar sig fyra män från några av världens mäktigaste länder plötsligt undan till ett annat rum. Tre är överens. En fjärde är det inte. När de kommer tillbaka har de bestämt att kolkraften inte ska fasas ut.

Vad hände egentligen de sista timmarna på COP26?

DN kan berätta om maktspelet bakom kulisserna när världens framtid skulle avgöras.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.