Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 20:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/forsening-av-fossilfri-fordonsomstallning-vacker-kritik/

VETENSKAP

Försening av fossilfri fordonsomställning väcker kritik

Infrastrukturminister Tomas Eneroth menar att pandemin har inneburit merarbete för infrastrukturdepartementet, men att frågan om omställning till en fossilfri transportsektor är prioriterad.
Foto: Duygu Getiren/TT

Sverige är ett av få länder som ännu inte har infört ett nytt EU-direktiv om miljökrav vid upphandling av fordon och transporter – något som enligt kritiker kan försena omställningen till en fossilfri transportsektor.

– Sverige är särskilt dåligt på att genomföra direktiv som är kopplade till miljön, säger Carl Fredrik Bergström, professor i europarätt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.