Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 11:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/forskare-riktar-hard-kritik-mot-rapporten-om-nedstangningar/

VETENSKAP

Forskare riktar hård kritik mot rapporten om nedstängningar

Farshid Jalalvand, forskare inom klinisk mikrobiologi vid Lunds universitet och Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi och folkhälsovetenskap vid Heidelbergs universitet.
Foto: Privat/Mattias Pettersson.

Hård kritik riktas mot den uppmärksammade rapporten om att nedstängningar knappt räddat några liv under pandemin. Forskare menar att rapportförfattarna valt bort tunga studier om smittspridning och lagt allt för stor vikt på ekonomi.

– Det är missvisande att gå ut och säga att lockdown inte har effekt på mortalitet, säger mikrobiologen Farshid Jalalvand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.