Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 02:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/ny-klimatrapport-pekar-pa-skriande-behov-av-fungerande-klimatanpassning/

VETENSKAP

Ny klimatrapport pekar på skriande behov av fungerande klimatanpassning

Kopplingen mellan extremväderhändelser och klimatförändringarna har blivit allt tydligare, enligt den nya IPCC-rapporten.
Foto: Patrick Hamilton/AFP

För att skydda människor, ekosystem och vår livsmedelsproduktion krävs omfattande anpassningar till de klimatförändringar som inte längre kan undvikas. Det är ett av huvudbudskapen i en ny rapport från FN:s klimatpanel IPCC. Men det är bråttom. Och flera av de åtgärder som hittills har genomförts är inte effektiva.

– Vissa metoder kan ha direkt motsatt verkan och till och med förvärra situationen på andra ställen. Men nu vet vi mer och det innebär en chans att göra det bättre, säger Lisa Schipper som medverkat i rapporten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.