Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/nytt-projekt-ska-hitta-atgarder-for-att-restaurera-ostersjons-grunda-vikar/

VETENSKAP

Nytt projekt ska hitta åtgärder för att restaurera Östersjöns grunda vikar

Videon är 2 min 13 sek lång. Övergödning, överfiske, miljögifter. Under åren har Östersjöns ekosystem skadats allvarligt. Förändringen är tydlig även i de grunda vikarna, de som är kustens barnkammare. Ett nytt stort projekt ska nu kartlägga orsakerna och vad som kan göras för att restaurera vikarna.

Övergödning, överfiske, miljögifter. Under åren har Östersjöns ekosystem skadats allvarligt. Förändringen är tydlig även i de grunda vikarna, de som är kustens barnkammare. Klart vatten med rikt djur- och växtliv har förvandlats till en ogenomskinlig soppa som inte lockar fisk eller fågel. Ett nytt stort projekt ska nu kartlägga orsakerna och vad som kan göras för att restaurera vikarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.