Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/odlat-kott-fran-laboratorier-kommer-narmare/

VETENSKAP

Odlat kött från laboratorier kommer närmare

Nyligen serverades den första köttbiten odlad i ett laboratorium på restaurang. Här en odlad bit kyckling.
Nyligen serverades den första köttbiten odlad i ett laboratorium på restaurang. Här en odlad bit kyckling. Foto: Business Wire

Nyligen serverades den första köttbiten odlad i ett laboratorium på restaurang. Ett företag vill börja sälja sitt odlade kycklingkött i USA. Och japanska forskare har hittat ett sätt att få köttceller att forma sig som en muskel.

Att producera kött utan ett djur är närmare än någonsin. Nu är frågan om folk vill det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.