Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-29 02:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/studie-notkott-och-flask-mer-hallbart-an-kyckling/

VETENSKAP

Studie: Nötkött och fläsk mer hållbart än kyckling

Kor är anpassade till att äta gräs, vilket enligt forskare ger dem en viktig roll i ett hållbart matsystem.
Kor är anpassade till att äta gräs, vilket enligt forskare ger dem en viktig roll i ett hållbart matsystem. Foto: Jonas Ekströmer/TT

I ett cirkulärt matsystem i Europa är nötkött och fläsk mer hållbart än kyckling, enligt en ny studie i Nature Food. Forskarna menar att den uppmärksammade EAT-Lancet-dieten måste ändras för europeiska förhållanden.

– I ett hållbart matsystem behövs grisar och kor, säger Christel Cederberg, biträdande professor vid fysisk resursteori vid Chalmers.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in