Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 23:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/studie-notkott-och-flask-mer-hallbart-an-kyckling/

VETENSKAP

Studie: Nötkött och fläsk mer hållbart än kyckling

Kor är anpassade till att äta gräs, vilket enligt forskare ger dem en viktig roll i ett hållbart matsystem.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

I ett cirkulärt matsystem i Europa är nötkött och fläsk mer hållbart än kyckling, enligt en ny studie i Nature Food. Forskarna menar att den uppmärksammade EAT-Lancet-dieten måste ändras för europeiska förhållanden.

– I ett hållbart matsystem behövs grisar och kor, säger Christel Cederberg, biträdande professor vid fysisk resursteori vid Chalmers.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.