Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 14:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/unga-praglar-klimatmotet-pa-flera-satt/

VETENSKAP

Unga präglar klimatmötet på flera sätt

Fredrika Andersson, till vänster och Amanda Björksell, till höger, är ungdomsrepresentanter i den svenska förhandlingsdelegationen under COP26.
Foto: Jannike Kihlberg

GLASGOW. Ungdomarnas klimatdemonstrationer på gatorna i Glasgow märktes inte av inne i konferensanläggningen där klimatmötet pågår. Men de unga sätter en tydlig prägel på klimatförhandlingarna. ”Vi hade gärna varit därute, men vi unga måste även finnas med i förhandlingsrummen, säger Amanda Björksell och Fredrika Andersson, de två ungdomsrepresentanterna i svenska delegationen

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.