Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 20:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/vetenskap/utfasning-av-fossila-branslen-skulle-gynna-folkhalsan/

VETENSKAP

Forskare: Utfasning av fossila bränslen skulle gynna folkhälsan

Om vi planerar om våra städer så att promenerande, cyklande och kollektivtrafik blir mer attraktivt kommer det att ge stora hälsovinster genom ökad fysisk aktivitet, menar Andrew Haines, professor i miljöförändringar och folkhälsa vid London School of Hygiene and Tropical Medicine.
Foto: Felix Kästle/TT

Vattenbrist, minskade skördar och sjukdomar. Inför klimattoppmötet COP26 i Glasgow kräver forskare att politiska ledare tar hänsyn till klimatförändringens negativa hälsoeffekter.

– Samtidigt kan en omställning av våra samhällen till fossilfritt få stora positiva effekter på folkhälsan redan på kort sikt, säger Andrew Haines, en av världens ledande experter på klimat och hälsa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.